Nekaj za vse moje nosečke, ki ne vedo kako se lotiti urejanja intimnih predelov med in po nosečnosti.

Še vedno je najbolj in brazilska depilacija, zato tudi vse mamice in bodoče mamice  rade poskrbijo, da so v koraku s trendi. Da ne boste več v skrbeh, naj vas potolažim, da ni nič narobe če si boste privoščile brazilko in se tudi v teh mesecih počutile seksi in urejene ‘tam spodaj’. Pozorne bodite le, da izberete primeren salon, kjer higiena ni vprašljiva in je kozmetičarka dobro seznanjena z depiliranjem nosečnic.

V nosečnosti hormoni delajo svoje, zato je možno da bo poraščenost močnejša in boste potrebovale bolj redne depilacije kot do sedaj. V prvih mesecih depilacija poteka brez večjih posebnosti, morda je le koža malo bolj občutljiva kot ponavadi. Hormonske motnje lahko povzročijo povečano potenje, zato bodite pozorne, da kozmetičarka dobro osuši tretirani predel in uporabi otroški puder, da ne pride do podplutb ali luščenja povrhnjice.  Kasneje ko je trebušček že malo moteč vse skupaj traja dlje časa, vendar ni nemogoče.

Po porodu pa si vseeno raje privoščite malo počitka. Najprej po 4-6 tednih bo ravno pravi čas za obisk kozmetičarke. Tiste, ki ste rodile naravno in bile šivane, počakajte da rana ne bo več občutljiva in se zato prvič raje odločite za malo bolj poglobljen bikini, kot da odstranite vse dlačice. Pri tistih s carskim rezom ni bojazni, ko se rana enkrat zaceli. Če je predel reza še vedno občutljiv, se vseeno tega dela  ne podepilira, vendar se posamezne dlačice odstranijo s pinceto.

Vaša Tina