Ste se uredile za odhod na morje in prvi skok v kopalke, sedaj pa vam preglavice delajo vraščene dlake? 

Ko se vraščene dlake že pojavijo, je prepozno za hitro rešitev. Nikakor jih ne stiskajte in praskajte, saj tako lahko stanje še poslabšate. Naredite si nežen piling  in počakajte, da vnetje mine. Lahko uporabite kar aspirin ali sodo bikarbono. Raztopite ju v malo mlačne vode da nastane pasta in namažite na prizadete dele. Pustite delovati 15 minut in sperite z mlačno vodo. Oboje deluje protivnetno, razkužuje in odstranjuje odmrle celice.  Ko vnetja ni več si pri posameznih dlakah lahko pomagate tudi same, vendar previdno. Kožo najprej zmehčajte s toplim obkladkom, nato jo razkužite in napnite na mestu vraščene dlake. Po dlaki v nasprotni smeri njene rasti podrgnite s kosom vate. Če kljub temu ni prilezla na površje si pomagajte s pinceto, ki ste jo predhodno razkužili.

V primeru da se depilirate, se dlake začnejo vraščati, če ne morejo prodreti skozi povrhnjico. Da bi se temu izognili si redno delajte pilinge in ohranjajte svojo kožo mehko in navlaženo. Redna depilacija dlake stanjša in niso več dovolj močne, da bi predrle trdo, suho kožo in odmrle celice, ki jih ne odstranimo. Priporočljivo je izvajati nežne pilinge dvakrat tedensko. Ne bodite pregrobi, da ne razdražite kože.

Če se brijete, poskrbite, da so britvice neoporečne in ostre.  Na starih britvicah se rade nabirajo bakterije, ki med britjem zaidejo v mešičke in povzročijo vnetja. Če jih uporabljate večkrat, jih pred uporabo razkužite. Prav tako nam težave lahko povzročijo tope britvice, ki vlečejo dlako in jo lahko usmerijo v napačno smer in njihovo vraščanje je še pogostejše.

Če se nikakor ne morete izogniti rdečim bulicam in vraščanju, je morda čas da premislite o trajnem odstranjevanju dlak, vsaj na predelih, kjer vam le-te delajo preglavice.

Vaša Tina.