LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK NI VEČ TABU

Ah, te nadležne dlačice. Vedno so prisotne na vseh mestih, kjer si jih res ne želimo. Za odstranjevanje le teh, lahko izberemo različne načine odstranjevanja kot so britje, depilacija ali lasersko odstranjevanje dlak. V primeru depilacije, dlačice zrastejo nazaj v roku 2-3 tednov, odvisno od hitrosti rasti, medtem ko se pri britju pojavijo že naslednji dan. Zaradi tega, se vse več ljudi, tako žensk kot moških odloči za trajno odstranjevanje dlak s pomočjo laserja, ki je od vseh naštetih tudi najbolj učinkovit korak do gladke kože.

Kaj torej je lasersko odstranjevanje dlak?

Lasersko odstranjevanje dlak, imenovano tudi IPL, je trajna odstranitev dlak s pomočjo laserske glave, ki združuje radio frekvenčno in infrardečo energijo. Ti laserski žarki z določeno valovno dolžino prodrejo do lasnega mešička, iz katerega raste dlačica ter ga uničijo. Z uničenim lasnim mešičkom dlačica ne more več rasti, tako, da se na tem mestu dlačice ne pojavijo več oziroma iz tega mesta ne zrasejo nove.

Laser je primeren za vse, tako ženske kot moške, ki si želijo trajno odstraniti dlačice. Laserski tretmaji so tako rekoč neboleči, hkrati pa ni nezaželenih vraščenih dlačic in rdečih pikic, kot se to zna zgoditi po britju ali depilaciji. Za najboljše rezultate je potrebnih več obiskov, saj so vse dlačice v različnih fazah rasti in rastejo neenakomerno. Priporoča se 6-10 laserskih tretmajev, ki se jih ponavlja približno 1x mesečno, potrebno pa jih je zaključiti do poletja, saj v nasprotnem primeru lahko pride do neželene pigmentacije na tretiranih predelih. Zato lasersko odstranjevanje dlak opravljamo v jesensko-zimskem času.

V času opravljanja tretmajev, se je potrebno izogibati soncu, v kolikor pa ste vseeno dlje časa izpostavljeni sončnim žarkom, je obvezna zaščita kože s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Tudi uporaba solarijev je v tem obdobju prepovedana. Po končani terapiji lahko pride do rahlo pordele in vroče kože, lahko se pojavi občutek kot da bi bili dolgo na soncu, vendar rdečica in občutek hitro izzvenita.

Lasersko odstranjevanje dlak za vse, ki jim primanjkuje časa

Na prvi laserski tretma je najbolje, da pridete vsaj 1 mesec od zadnjega sončenja, saj je laser bolj učinkovit na svetlejši kot potemneli koži. V primeru zelo svetlih ali belih/sivih dlačicah, željenega učinka IPL ne bo.

Pred vsakim posegom pa se seveda, v kolikor se še niste, podrobno posvetujete s kozmetičarko, ki vam bo opravljala laserski tretma in bo tudi presodila ali ste za to terapijo primerna. Najpogosteje tretirani laserski tretmaji za ženske so na področju nog, bikinija, pazduh in dlačicah nad ustnico. Moški pa se najpogosteje odločijo za predel hrbta.

Sama učinkovitost laserskega odstranjevanja dlak je v gostoti dlačic, njihovi barvi in debelini ter seveda tudi barvi kože. Pri nekaterih je dovolj že 6 tretmajev, spet drugi jih potrebujejo 10 in več. V primeru, da imate določene zdravstvene težave kot so policistični jajčniki ali težave s hormoni, je učinkovitost tretmaja manjša, saj bo telo kljub laserski terapiji, sproti proizvajalo nove dlačice, zato je zelo pomembno, da se o morebitnih težavah pogovorite s kozmetičarko še pred prvim obiskom. Po uspešno zaključenem obdobju tretmajev, se lahko 1x letno ponovi enkratni obisk, v kolikor so se pojavile posamezne dlačice.

Lasersko odstranjevanje dlak je odlična izbira za vse, ki ste naveličane britja in depilacije ter se želite znebiti vaših dlačic za zmeraj.

PRIJAVA NA NOVIČKE