KDAJ IZBRATI LITERAM TERAPIJO? 

Terapija bo razveselila vse tiste ženske, ki se jim lasje cepijo, trgajo in jih ne morejo razčesati brez uporabe raznih oblog, mask in balzamov. Primerna je tudi za vse tiste, ki jim lasje zrastejo samo do določene dolžine, potem pa se tako stanjšajo, da se kmalu odlomijo. Terapija LITERAM dodobra obnovi lase, ki so grobi na otip in se ne svetijo ali ki so po nekaj barvanjih postali krepasti. Prav tako blagodejno vpliva na lase, pri katerih niti po vsakokratnem umivanju in oblikovanju pričeska ne obstoji dolgo. Ko so na primer dva dni po umivanju lasje že tako mastni, da je potrebno ponovno umivanje. Primerna je tudi takrat, ko se lasje po bolezni ali dieti tako stanjšajo in zredčijo, da niso več podobni nekoč zdravim lasem. Jeseni pa terapijo največkrat opravijo ženske, ki se jim na morju lasje tako izsušijo, da se začnejo lomiti.

Terapija LITERAM deluje tudi preventivno, saj lahko z njo zaščitimo lase pred negativnimi zunanjimi vplivi in kemičnimi tret-maji, kot so: morje, sonce, barvanje, beljenje, trajna ondulacija … Zato jo priporočamo vsem, tudi tistim, ki še nimajo močno poškodovanih las. Takoj po terapiji LITERAM lahko lase pobarvamo, belimo ali naredimo trajno ondulacijo.

S terapijo LITERAM lahko odpravljamo najbolj pogoste težave las, kot so:

TANKI LASJE 

Lasje se lahko sčasoma stanjšajo iz genetskih ali zdravstvenih razlogov. V obeh primerih je vzrok porušenje hormonskega ravnovesja. Pri takšnih težavah klasična lasna kozmetika ne more pomagati. Včasih so bili takšni lasje nepopravljivi, danes pa vam lahko s pomočjo inovativne terapije LITERAM odebelimo in okrepimo vaše lase.

POŠKODOVANI LASJE

Poškodovani lasje nimajo sijaja, se težko oblikujejo v pričesko in hitro zlomijo. Lasje se razcepijo, zato v njihovo notranjost prodira zrak, lasje se izsušijo in zlomijo. LITERAM lase obnovi takoj in preprečuje nadaljnje tanjšanje in cepljenje las.

PUSTI, GROBI LASJE

Pusti, grobi in neobvladljivi lasje so rezultat prepogoste uporabe preveč agresivnih šamponov, balzamov in drugih kemičnih tret-majev. Ti poškodujejo notranjost las in povzročajo, da se luske na laseh odprejo. Stanje las se še slabša s pogostim umivanjem. S terapijo LITERAM lase očistimo, obnovimo in napolnimo. Po terapiji se lasje gladko razčešejo, ne da bi za to potrebovali balzam.

IZSUŠENI LASJE

Suhi lasje so grobi na otip, kar je posledica dvigovanja lusk na laseh oziroma »odpiranja las«. Slika levo prikazuje zdrav las, slika desno pa »odprt« in poškodovan las. S terapijo LITERAM takšne lase napolnimo in luske zapremo. Lasje so po terapiji čvrsti in se lepo svetijo.

MASTNI LASJE

Mastni lasje so posledica prekomernega delovanja žlez lojnic, bodisi zaradi načina življenja ali napačnih preparatov. Zelo pogost pojav pri dolgih laseh je, da so ob lasišču mastni, konice pa so izsušene in se cepijo. Terapija LITERAM zmanjša ali odpravi poroznost las. Po določenem času pa je rezultat normalno delovanje žlez lojnic. Lasje so bolj kompaktni, čvrsti in gladki.