Kljub temu da je konec sezone odprtih čevljev, vseeno pridno negujte svoja stopala. Poleti se je zaradi trde in ravne obutve nabralo nekaj odvečne kože in morska sol je naredila razpoke na petah.

Obvezno si privoščite pedikuro pri svoji najljubši kozmetičarki. Odstranila vam bo trdo kožo, kratko pristrigla nohte, da vas v čevljih ne bodo motili in po potrebi odstranila permanentni lak, da nohti malo zadihajo do naslednje sezone. Pravilno kratko pristriženi nohti so obvezni v ozki obutvi, saj se boste tako izognili vraščanju, ki zna biti zelo neprijetno.

Ker imamo v mrzlih mesecih stopala ves čas v nogavicah in čevljih, se zelo rade razvijejo nadležne in trdovratne glivice. To so mikroorganizmi, ki uspevajo predvsem v toplem, temnem in vlažnem okolju, ki ga imamo v čevljih. Če se vam stopala potijo, so pogoji še ugodnejši. Glivice lahko napadejo tako kožo kot nohte. Na stopalih jih boste prepoznali po rdeči, luščeči koži, lahko tudi srbi. Neredko se pojavijo tudi mehurji in oteklost. Če napadejo nohte se ti rumeno obarvajo, odstopijo, imajo značilen neprijeten vonj in lahko tudi razpadejo.

Glivic se boste najlažje nalezli v kakšnem bazenu, slačilnici ali telovadnici, kjer več ljudi hodi bosih. Zato poskrbite za primerno obutev v teh prostorih, po obisku pa si noge preventivno popršite s protigljivičnim sredstvom. Ko se stuširate, si stopala dobro osušite, saj se bodo glivice tako težje razmnožile. Imejte takšne čevlje, ki dihajo in se v njih naša noga ne poti preveč. Predvsem pa si redno pregledujte stopala in takoj, ko opazite spremembo ukrepajte, da škoda ne bo prevelika.

Popolna kombinacija za nego stopal:

  • Dezinfekcijsko sredstvo Iza effect z vodikovim peroksidom, ki poskrbi za preventivo pred glivicami oziroma jih učinkovito odpravlja.
  • Callusan pena za noge s 5, 10 ali 15 odstotki uree (naravni vlažilec), ki preprečuje nastanek suhe in trde kože brez občutka mastnih nog.

Za podrobnejše informacije pokličite na telefon 070 833 374.

E: info@snipsnap.si

PRIJAVA NA NOVIČKE