Trg nam ponuja širok spekter gel lakov, ki omogočajo dolgotrajno obstojnost. V našem salonu vam nudimo Shellac in Gelish lakiranje in velikokrat mi stranke postavijo vprašanje kateri je boljši.  Ni res da gre za popolnoma enako stvar, oba pa ponujata podoben efekt.

Shellac je znan kot permanentni lak, ki pa je kombinacija gela in laka v enem in s tem ponuja dolgotrajno obstojnost brez krušenja. Zaradi tega je nanos enostaven, izgled pa zelo naraven saj se maže v tankih slojih. Njihova formula omogoča oprijem brez piljenja naravnega nohta, zato se zanj odločajo stranke, ki želijo čim manj poškodovati svoj naravni noht. Ker je nanos tanek, ga je lahko odstraniti tudi doma. Preprosto se namoči vatko v aceton in noht ovije v alufolijo. Po 10 minutah se ga zlahka odlušči. Redna manikira s Shellacom v salonu vam bo vzela 45 minut časa in urejene boste za naslednja dva tedna, v kolikor boste previdne pri vsakdanjih opravilih.

Gelish je gel v obliki laka in njegova struktura je trša od Shellaca. Zato je nanos rahlo debelejši, vendar bolj obstojen tudi na poškodovanih nohtih. Za razliko od Shellaca je pred nanosom Gelisha treba površino nohta rahlo spiliti, kot pri geliranju. Zato pa je obstojen 3 tedne in več. Čeprav se morda sliši nevarno, vam to še vedno nohte poškoduje veliko manj kot nanos gela ali akrila. Ker je struktura laka drugačna, ima Gelish tudi večjo izbiro kričečih in bleščečih barv kot Shellac.

Kljub temu da sta Shellac in Gelish različna po svoji strukturi, vsak od njiju ponuja edinstvene rezultate, ki so lepi in urejeni nohti. Od vas je odvisno za katerega se boste odločile. Ker pa je struktura nohtov različna boste vedele kateri vam bolj ustreza šele, ko boste preizkusile oba.