Naj temna polt in vitamin D ne bosta izgovor, da ne potrebujemo zaščititi svoje kože. Res je, v mali meri je sonce koristno, vendar kaj se zgodi ko ta mala mera postane velika?

Tu je pomembno vedeti: KOŽA JE LE ENA in ta pokriva celotno površino našega telesa, zato je pomembno, da jo zaščitimo in negujemo z izbranimi učinkovinami. Koža nas ščiti pred mehaničnimi poškodbami, pred izgubo vode, vdiranjem različnih kemičnih snovi iz okolice, pred  sončnimi žarki, … zato je izbira pravilne kreme še kako pomembna. Pravilna izbira kreme nas zaščiti pred škodljivimi UV-žarki.

Melanin, ki ga najdemo v koži, nudi naravno zaščito pred soncem. Z izpostavljenostjo sončnim žarkom se povečuje koncentracija melanina, a tudi rahla porjavelost kože, ki se zdi neškodljiva, morda celo zdrava, je pokazatelj poškodovane kože. Melanina ne vsebujemo vsi enako – najmanj ga vsebujejo svetlopolti, vendar to ne pomeni, da samo oni potrebujejo zaščito kože. Zaščititi je potrebno vsako kožo, ne glede na polt.

Ali je zaščita potrebna samo med poletnim oddihom in ob morju?

Seveda ne! Koncentracija UV žarkov je med drugimi odvisna od letnega časa in res je, da je poleti le ta največja. Zato je zaščita na morju zelo pomembna. Vendar ne smemo pozabiti na zaščito v ostalih letnih časih in tudi kje drugje, kot na morju – pazljivi moramo biti tudi naprimer v višje ležečih predelih. Tu je zrak in posledično so tudi oblaki redkejši, zato je večja tudi izpostavljenost UV žarkom. Ti se odbijajo tako od vode, kot od snega ali nenazadnje sončnih očal, kar je lahko razlog za sončne opekline tako med poletnimi oddihi kot med smučarskimi izleti.

Za vas imamo vse potrebno tudi za nego po sončenju.

Za podrobnejše informacije pokličite na telefon 070 833 374.

E: info@snipsnap.si

Vir: BB BIO.si d.o.o.

PRIJAVA NA NOVIČKE