Permanentno ali gelish lakiranje še vedno ostaja številka ena v svetu lepih in urejenih nohtov. Kljub temu so nekatere ženske še vedno skeptične in jih skrbi, da bodo njihovi nohti po tem poškodovani.  Od začetka te revolucije lakiranja do danes, je na trgu že veliko različnih blagovnih znamk, zato se dobro pozanimajte za kakšno vrsto manikire se boste odločile. V našem salonu vam ponujamo CND Shellac in Gelish lakiranje. Oba spadata med trenutno vodilne znamke na trgu.

Preden se odločite za permanentno lakiranje morate vedeti, da taka oblika lakiranja ne podaljšuje naravnih nohtov. Gre za nanos barvnega laka, ki se strdi pod UV ali LED lučko, ter tako omogoča obstojnost  od 2 do 4 tednov. Pred samim lakiranjem se noht oblikuje, uredi se obnohtna kožica ter razmasti nohtna plošča za boljši oprijem laka. 

Obstojnost je odvisna od kvalitete lakov in še bolj od strukture vašega naravnega nohta. Praviloma, je lak bolj obstojen na močnih, zdravih nohtih. Vsako cepljenje in lomljenje je potrebno sanirati pred začetkom lakiranja, drugače se bo na tistih predelih lak hitreje odluščil.

V ta namen v našem salonu ponujamo IBX tretma za poškodovane nohte, ki s tvorjenjem polimerov med nohtnimi plastmi le te zlepi med seboj in nohte naredi močnejše. Uporabljamo ga kot zaščito pred permanentnim lakiranjem. S tem noht zaščitimo pred mikropoškodbami, ki se pojavijo pri dolgoročni uporabi permanentnih lakov. Prav tako odpravimo morebitno cepljenje nohtov, zaradi katerega lak odstopa in s tem podaljšamo njegovo obstojnost. V kolikor so nohti preveč poškodovani, vam priporočamo večkratno zdravljenje z IBX sistemom v razmaku enega tedna, dokler si ne opomorejo. Šele nato lahko nanesemo permanentni lak.

Pri pravilnem odstranjevanju in negi nohtov vam ni potrebno skrbeti za negativne posledice.  Odstranjevanje permanentnega laka je enostavno. Razmoči se ga s posebnim odstranjevalcem in po 10 minutah se enostavno odlušči, brez razmazovanja, kot smo ga vajeni pri klasičnem lakiranju.  

Da bi svoje nohte ohranili zdrave in bi bil lak na vaših nohtih obstojnejši poskrbite z vnosom zadostne količine vitaminov in mineralov ter redno negujte obnohtno kožico s primernimi oljčki. Priporočamo Dadi oil ali CND Solar oil.

Permanentno lakiranje na rokah ali nogah vam bo prihranilo marsikatero uro, ki ste jo porabile za klasično lakiranje doma in bo obstojno dlje časa. Kljub temu bo videz naraven, a vedno urejen.

Če imate vprašanja in se še vedno ne morete odločiti, se naročite na posvet in svetovala vam bom kako poskrbite  da bodo vaši nohti lepi in urejeni.

 

Vaša Tina.