NOVO

Nasvet

Kako zaščititi lase poleti: nasveti za sončne dni ob morju in bazenu

SNIP SNAP Professional

Poletje je čas, ko si želimo uživati na soncu, ob morju ali na bazenu. Vendar pa so naši lasje izpostavljeni številnim dejavnikom, ki jim lahko škodijo. Sonce, sol in klorirana voda lahko povzročijo izsušene, poškodovane in razbarvane lase. V blogu vam bomo predstavili nekaj učinkovitih nasvetov, kako zaščititi lase in ohraniti njihovo zdravje in lepoto tudi v vročih poletnih dneh.

 

Hidracija las:

Preden se odpravite na sonce, poskrbite, da bodo vaši lasje dobro hidrirani. Uporabljajte vlažilne šampone in maske, ki bodo pomagali ohraniti naravno vlago las. Prav tako lahko redno uporabljate globinske vlažilne tretmaje, da boste lasem povrnili izgubljeno vlago. Priporočamo tudi, da pred poletjem oziroma predno boste odšli na dopust obiščete salon in naredite intenzivno nego las. S tem boste poskrbeli, da bo las bolj zaščiten in fit predno ga izpostavite, za lase, neprijetnim razmeram.

 

Uporaba sončnih zaščit:

Podobno kot zaščitite svojo kožo pred soncem, je pomembno, da zaščitite tudi lase. Uporabljajte izdelke za zaščito las pred soncem, ki vsebujejo SPF. To vam bo pomagalo preprečiti poškodbe lasnih vlaken zaradi UV-žarkov. Razpršite zaščitni izdelek po laseh pred izpostavljanjem soncu in ga občasno ponovite.

 

Nosite pokrivalo:

Med sončnimi aktivnostmi nosite pokrivalo, kot so klobuk, kapa ali ruta. Pokrivala bodo delovala kot dodatna zaščita pred soncem in pomagala preprečiti neposredno izpostavljanje las sončnim žarkom. Prav tako služijo kot modni dodatek, ki bo dopolnili vaš poletni videz.

 

Izogibajte se vročim oblikovalnim orodjem:

V poletnih mesecih se izogibajte uporabi vročih oblikovalnih orodij, kot so sušilci za lase, likalniki in kodralniki. Visoke temperature v kombinaciji z izpostavljenostjo soncu lahko povzročijo dodatno škodo lasem. Namesto tega pustite, da se lasje naravno posušijo in se prepustite bolj naravnim pričeskam.

Izjema je le v primeru, da imate prhljaj ali kakšno podobno težavo z lasiščem. V tem primeru je potrebno lase pri lasišču posušiti. Več o tem pa v drugem blogu.

 

Izpiranje las po kopanju:

Po kopanju v morju ali bazenu si vedno sperite lase s čisto vodo. Sol in klor lahko povzročita izsušitev in poškodbo las. Izpiranje las bo pomagalo odstraniti škodljive snovi in ohraniti lase zdrave.

 

Vlažilna nega po sončenju:

Po sončenju ali ob koncu dneva si privoščite vlažilno nego las. Lase umijte s šamponom, da izperete ostanke soli ali klora ter uporabite vlažilne maske in/ali olja, da povrnete vlago in hranila, ki so jih lasje izgubili med izpostavljenostjo soncu.

 

S pravilno nego in zaščito lahko ohranite lase zdrave in sijoče tudi poleti. Upoštevajte nasvete, ki smo vam jih predstavili v tem blogu, in uživajte na soncu brez skrbi za svoje lase. Vaši lasje vam bodo hvaležni. Ne pozabite, da so zdravi in negovani lasje ključni za lep videz in samozavest!

Profesionalne nege las izvajamo tudi v našem salonu. Naročite se na posvetovanje in skupaj bomo ugotovili katera nega bi bila za vas najboljša ter najbolj učinkovita.