NOVO

Nasvet

Moji/vaši lasje imajo veliko rdečega pigmenta!

SNIP SNAP Professional

Ste menja, da imajo vaši lasje preveč rdečega pigmenta in je to razlog, da vam frizer ne uspe narediti takšne barve kot si jo želite?

 

Pogosto se nam zgodi, ko pride stranka prvič v naš salon na barvanje, da nas ”opozori”, da imajo njeni lasje veliko rdečega pigmenta. Kar je po navadi seveda res. Temnejši kot so vaši lasje, več je prisotnost rdečega pigmenta. Vsi lasje vsebujejo naravne pigmente, razen pri albinih, ki so brez pigmentov, zato so njihovi lasje beli. Količina pigmentov je seveda pri posameznikih različna. Odvisno od svetlosti oziroma temnosti las. Za vsakega frizerja-kolorista pa je to vedenje osnova. Lahko bi rekli, da je to podobno kot za učiteljico slovenščine poznavanje abecede. Koliko je katerega pigmenta oziroma kateri pigment prevladuje v lasu, vsak frizer-kolorist, ki svoje delo opravlja strokovno in profesionalno, to ve.

 

Torej, če vas je frizer ”podučil”, da imajo vaši lasje preveč rdečega pigmenta in da je to razlog, da je sedaj vaša barva las preveč rumena, je to zgolj izgovor za neuspeh in priznanje, da ni strokovnjak na področju barvanja las.

 

Je tudi res, da v določenih primerih želje strank niso izvedljive ali pa vsaj ne na način kot si stranka predstavlja. Bistvo, ki ga želim povedati je, da če že je pigment v lasu ovira za dosego strankine želene barve, mora frizer o tem prediskutirati s stranko še predenj se loti barvanja. Ji predstaviti, kaj je ovira in na kakšen način je možno priti do želene barve ali pa morda tu ne.

 

Tudi najboljši strokovnjaki na svojem področju naredimo včasih napako. Se zgodi. Toda, profesionalec bo to napako sprevidel, jo priznal in tudi uspešno popravil na svoje stroške. Konec koncev iz napak se učimo. Svojih in tujih.

 

Moj nasvet vam strankam. Če vas je frizer pobarval, vam barva ni všeč, ker ni tako kot ste si želeli, frizer se pa potem izgovarja na pigment, zamenjajte frizerja. Preprosto, ste v rokah nekoga, ki svoje delo ne opravlja strokovno.

 

Moj nasvet frizerjem. Ne se izgovarjati na pigment. Sprevidite, da vam manjka znanja in pojdite ponj. Živimo v času, ko znanje ni bilo nikoli v zgodovini tako dostopno kot je to danes. Vsak dober dobavitelj vas bo brezplačno naučil uporabe barv in kako postati dober kolorist. Če vam vaš dobavitelj tega ne nudi, ga zamenjajte. V nasprotnem primeru bodo vaše stranke zamenjale vas.